Oświadczenie dotyczące prywatności i plików cookie

Oświadczenie dotyczące prywatności i plików cookie

Przetwarzanie danych osobowych

Dane osobowe przetwarzane przez HomeLights są dokładnie przetwarzane i zabezpieczone. Robisz zakupy w HomeLights w bezpiecznym środowisku, dla którego uzyskano certyfikat SSL. Przetwarzanie danych osobowych odbywa się zgodnie z wymogami ustawy o ochronie danych osobowych (Wbp) i ogólnego rozporządzenia o przetwarzaniu danych (AVG).

Gromadzenie i wykorzystywanie danych ogranicza się do tego, co jest niezbędne do zapewnienia pożądanego poziomu usług lub przygotowania lub wykonania umów. Aby móc obsłużyć i dostarczyć zamówienie za pośrednictwem naszego sklepu internetowego, odpowiedzieć na pytania i móc wyznaczyć zwycięzcę promocji, wymagane są dane dotyczące nazwiska i adresu, adres e-mail, numer telefonu i dane dotyczące płatności. W przypadku zlecenia biznesowego może to również zawierać nazwę firmy, numer VAT i hasło. Dane przesłane do nas za pośrednictwem poczty e-mail, formularza kontaktowego, kanałów mediów społecznościowych lub wiadomości na czacie lub przekazane nam podczas zamieszczania recenzji lub udziału w konkursie są również wykorzystywane przy przetwarzaniu danych osobowych.

Udostępnianie danych osobowych podmiotom trzecim

Twoje dane będą udostępniane podmiotom trzecim wyłącznie za Twoją uprzednią zgodą (chyba że jest to wymagane prawnie) i w żadnym wypadku nie zostaną sprzedane. Twoje dane osobowe będą przekazywane stronom trzecim tylko wtedy, gdy będzie to konieczne do realizacji zamówienia lub ze względów podatkowych.

W celu przetworzenia zamówienia dane osobowe są przekazywane do firm kurierskich, dostawców usług płatniczych, platform opiniujących dla sklepów internetowych, dostawców hostingu i twórców stron internetowych.

Ten ostatni powód oznacza, że administracja sprzedaży (np. faktury z danymi osobowymi) jest sprawdzana przez biuro administracyjne. Administracja sprzedaży sklepu internetowego musi być przechowywana przez 7 lat (art. 52 holenderskiej ustawy podatkowej), co oznacza, że okres przechowywania danych osobowych wymagany do administracji sprzedaży wynosi również 7 lat. Pozostałe dane osobowe nie będą przechowywane dłużej niż to konieczne. HomeLights zawarło umowę przetwarzania z podmiotami trzecimi, która wyklucza przetwarzanie danych osobowych pozyskanych do własnych celów. HomeLights nie może zagwarantować, że dane osobowe będą przetwarzane przez osoby trzecie w sposób niezawodny i bezpieczny. Aby się dowiedzieć, możesz zapoznać się z oświadczeniem o ochronie prywatności stron trzecich na ich stronie internetowej przed skorzystaniem z tych stron.

Ciasteczka

Pliki cookie to małe pliki tekstowe, które są umieszczane na komputerze przez stronę witryny. HomeLights używa plików cookie w celu optymalizacji funkcjonalności niektórych stron witryny. Pliki cookie służą również do zapamiętywania Twoich ustawień i preferencji, abyśmy mogli jeszcze lepiej służyć Ci podczas następnej wizyty.

Za pośrednictwem naszej strony internetowej umieszczany jest plik cookie amerykańskiej firmy Google, w ramach usługi „Analytics”.

Korzystamy z tej usługi, aby śledzić i otrzymywać raporty na temat tego, w jaki sposób odwiedzający korzystają z witryny. Google może przekazywać te informacje stronom trzecim, jeśli Google jest do tego prawnie zobowiązany lub jeśli strony trzecie przetwarzają informacje w imieniu Google. Nie mamy na to wpływu, ale możemy wskazać Ci możliwość zapoznania się z oświadczeniem o ochronie prywatności Google. Informacje zbierane przez Google są w jak największym stopniu anonimizowane. Twój adres IP nie jest wyraźnie podany. Informacje są przekazywane i przechowywane przez Google na serwerach w Stanach Zjednoczonych.

Funkcjonalne pliki cookie

HomeLights umieszcza przede wszystkim funkcjonalne pliki cookie. Te pliki cookie są niezbędne do świadczenia żądanej usługi. Na przykład funkcjonalne pliki cookie zapewniają, że nie musisz ponownie logować się na każdej stronie po zalogowaniu się do witryny, a te funkcjonalne pliki cookie zapamiętują formularze wypełnione na stronie.

Sesyjne pliki cookie

Oprócz funkcjonalnych plików cookie HomeLights umieszcza pliki cookie, które są przechowywane na Twoim komputerze tylko przez ograniczony czas. Po zamknięciu przeglądarki internetowej są automatycznie usuwane. Te tak zwane sesyjne pliki cookie służą do mapowania zachowania użytkownika podczas surfowania w witrynie podczas konkretnej wizyty. HomeLights może wykorzystać te informacje w celu dostosowania strony internetowej do potrzeb odwiedzającego.

Stałe pliki cookie

HomeLights umieszcza również pliki cookie, które pozostają na Twoim komputerze przez dłuższy czas. Na podstawie tych tak zwanych trwałych plików cookie Twój komputer jest rozpoznawany przy następnej wizycie na stronie. Te pliki cookie dają możliwość pokazania Ci strony internetowej, która jest specjalnie dostosowana do Twoich preferencji. Ponieważ Twoje preferencje są już ustawione, oszczędzasz czas na kolejnej wizycie, a użytkowanie jest przyjemniejsze. W każdej chwili możesz usunąć pliki cookie ze swojego komputera

Jeśli masz problem z polityką prywatności, skontaktuj się z nami pod adresem [email protected]

Wpisz się

Megamenu