Verlichting van een kamer lijkt eenvoudig genoeg: Plug in een lamp, flip een schakelaar, en voilà! Wat ooit donker was, is nu helder. Maar bepaalde misstappen kunnen ervoor zorgen dat een comfortabele ruimte zich, nou ja, af voelt. Hier een aantal veel voorkomende fouten te vermijden:

 

1.Je denkt niet in lagen.

“Huiseigenaren hebben de neiging om kamers licht alsof ze het hosten van een conventie – te veel overhead licht,” zegt Robert Gross, een architect bij Lee H. Skolnick Architecture + Design. “Dit voegt geen warmte of karakter toe aan een kamer.”

 

MEER VAN GOOD HOUSEKEEPING

Jerrod Blandino toont ons zijn georganiseerde pantryVorige videoPauzeVolgende videoDempen dempen dempenHuidige tijd1:42Geladen: 31.95%Resterende tijd-6:55BijschriftenFullscreenKIJKEN: Jerrod Blandino toont ons zijn georganiseerde pantry

Overhead verlichting is een go-to optie in veel ruimtes, maar het is vaak niet genoeg. Als u taakverlichting weglaat, zoals vloerlampen en tafellampen, lezen op uw bank of schrijven op uw bureau kan uw ogen belasten. En als u alleen kan lichten installeren in uw slaapkamer, zult u niet de gezellige kwaliteit die nachtlampen kunnen bieden.

Bovendien maken verschillende lichtbronnen uw gemeenschappelijke ruimtes flexibeler. Ambient (overhead) verlichting zal van pas komen als je het hosten van grote vakantiefeesten, maar je zult hunkeren naar de intimiteit van een tafellamp als het alleen je opgerold met een tijdschrift.

Wil je super fancy krijgen? Accentlampen die kunst, kastinterieurs of muren markeren (denk aan sconces) kunnen een luxe designelement aan een kamer toevoegen.Advertentie – Lees hieronder verder

 

2. U ontslaat dimmerschakelaars.

Veel van de ontwerpers die we spraken noemde deze fout als een grote huisdier peeve. “Dimmers zijn het best bewaarde geheim van lichtontwerp,” zegt interieurontwerper Jeff Fiorito. “Ze stellen u in staat om uw verlichting te controleren van dag tot nacht, voor verschillende evenementen, en afhankelijk van uw stemming.” Een schilderachtig diner partij is gewoon niet zo schilderachtig als uw eetkamer als een stadion verlicht is.

 

3. Je vergeet waar schaduwen kunnen vallen.

Plaats een lampje op de verkeerde plek, en je zou kunnen leiden tot meer van een probleem dan een oplossing.

“In de badkamer, probeer sconces aan weerszijden van de spiegel, in plaats van een enkel licht hierboven.” zegt Erin Davis, van Mosaik Design & Remodeling. “Overhead verlichting kan schaduwen werpen op je gezicht.” Als u moet gaan met een overhead licht, kies dan een langere, horizontale armatuur (in plaats van een met een enkele lamp) om te helpen volledig verlichten van je gezicht.

Schaduwen kunnen pest uw keuken werkruimte, ook. “Als keuken kan lichten zijn gepositioneerd boven de rand van de toonbank, als je staat aan de balie om te werken, je werpt een schaduw precies waar je het licht nodig hebt,” zegt Christine Beehler van Beehler Kitchens. Los dit probleem op door verlichting onder de kast te installeren.

Merk je hetzelfde overhead schaduw probleem in uw kantoor? Zorg ervoor dat uw bureau een taaklamp heeft.

 

4. Je kiest de verkeerde maat armatuur.

“Dit is een veel voorkomende fout die ik zie huiseigenaren maken,” zegt Abbe Fenimore, de ontwerper bij Studio Ten 25. “Een te kleine kroonluchter over een grote eettafel of een oversized lamp op een tafel naast een bank zal het gebied er disproportioneel laten uitzien.”Advertentie – Lees hieronder verder

Probeer deze ontwerp trucs van Wayfair voor het kiezen van de juiste grootte kroonluchter: Voeg samen de hoogte van de kamer en de breedte in de voeten. Dat aantal, in inches, moet de geschatte diameter van uw kroonluchter. In eetkamers, moet u kiezen voor een kroonluchter die een voet kleiner dan de smalle breedte van de tafel.

En vertrouw er niet op om het te zien als je in de winkel bent. “Armaturen zien er vaak kleiner in verlichting showrooms, dus breng metingen,” zegt Kerrie Kelly, home design expert bij Zillow Digs.

 

5. U plaatst lampen niet op een nuttige hoogte.

“De onderkant van een hanglamp moet 30 tot 36 centimeter boven een keukeneiland”, zegt interieurontwerper Noelle Miceck. “De onderkant van een kroonluchter moet 66 centimeter van de vloer in een eetkamer, en als je zit naast een tafellamp, de onderkant van de schaduw moet worden op schouderhoogte. Als de lamp te hoog is, word je verblind door de lamp!”

 

6. U houdt geen rekening met de verfkleur van uw kamer.

Het maakt niet uit hoeveel lampen je in een kamer plaatst, het zal gewoon niet dat lichte luchtige gevoel hebben als de muren te donker zijn. Dit lijkt duidelijk, maar zelfs iets verschillende tinten in dezelfde kleur familie kan een verschil maken. “Ik schilderde mijn keuken een grijsachtige kleur, en het veroorzaakte de kamer te verschijnen erg donker,” zegt thuis rehabber Jaquetta Turner. “Herschilderen met een ligther tan kleur zal fleuren het op.”

 

7. Je vergeet dat lichten energie verbruiken.

OK, dus je bent waarschijnlijk niet helemaal onbewust van dit feit, maar de balans opmaken van welke bollen je gebruikt is belangrijk. Langere levensduur CFL en LED bubs kan meer kosten op voorhand, maar kan u geld besparen na verloop van tijd. Natuurlijk zullen ze niet in elke ruimte perfect zijn; Ze werken bijvoorbeeld vaak niet met dimmers.