Bij de aanschaf van woonverlichting is vooral de keuze van woonkamer tafellampen van belang. Naast of het uiterlijkontwerp kan passen bij de interieurdecoratie, is het belangrijkste of de functie van de tafellamp echt kan voldoen aan de verlichtingsbehoeften. De beste tafellamp in de woonkamer kan ervoor zorgen dat uw gasten zich intuïtiever, warmer, comfortabeler en gezelliger voelen.

Hoe kies je een woonkamer tafellamp

Hoe koop je een geschikte bureaulamp? Het wordt voornamelijk beschouwd vanuit de aspecten kleurtemperatuur, verlichtingsbereik, verlichtingssterkte, stroboscoop en blauw licht. Of het nu gaat om een ​​woonkamer tafellamp, slaapkamer tafellamp, studie tafellamp of andere tafellamp aankoop, het uitgangspunt is om de juiste tafellamp te kiezen. Het kan niet alleen aan de verlichtingsbehoeften voldoen, maar ook een decoratieve rol spelen.

1. Kleurtemperatuur

Het kleurtemperatuurbereik van koud licht ligt boven 5000k, de lichtbron ligt dicht bij natuurlijk licht, het voelt helder aan en is geschikt voor plaatsen met een hoge verlichtingssterkte. Het neutrale lichtkleurtemperatuurbereik ligt rond de 3000-5000, het licht is zacht en voelt prettig aan. Het is geschikt voor kantoren, winkelcentra en andere werk- en commerciële plaatsen. Het warme licht kleurtemperatuurbereik ligt onder de 3000, met een warm gevoel, geschikt voor woonruimtes zoals woon- en slaapkamers. Voor de woonkamer is het beter om warm licht te kiezen, dat een warme en comfortabele sfeer kan creëren.

2. Verlichtingsbereik

Lang, rond, schattig en retro… de vorm van de lamp is direct van invloed op het lichteffect. De ronde tafellamp is meer gefocust, maar het betekent ook dat het verlichtingsbereik smal is en over het algemeen alleen de locatie in de buurt van de lampenkap verlicht. Het verhogen van de basis kan het verlichtingsbereik vergroten. De lange tafellamp kan aan beide zijden langere vlakken op dezelfde hoogte verlichten. De boogvormige tafellamp heeft een bredere dekking onder dezelfde lengte en hoogte.

3. Verlichting

Naast tafellampen vallen onder woonkamerlampen ook kroonluchters, wandlampen, staande lampen en plafondlampen en andere soorten lampen. Ongelijk licht zal vermoeidheid van de ogen verergeren. Daarom is het warme en gelijkmatige licht dat de bureaulamp uitstraalt ook een belangrijke factor bij de keuze van de bureaulamp.

4. Stroboscoop

Stroboscopisch is schadelijk voor de ogen, waaronder vermoeidheid van de ogen, verminderd gezichtsvermogen en zelfs hoofdpijn, dus als u een boek leest, moet u bij het kopen van een lamp op deze parameter letten. Natuurlijk is geen enkele stroboscopische in absolute zin eigenlijk onmogelijk, en de stroboscopische vereiste voor gekwalificeerde producten is 3125Hz.

5. Blu-ray

Langdurige bestraling van blauw licht met hoge intensiteit, in eenvoudige bewoordingen, is dat wanneer de hoeveelheid buitensporig is, dit grotere schade aan de funduscellen zal veroorzaken en abnormale slaap kan veroorzaken. Besteed aandacht aan een lange tijd. Dus algemeen gekwalificeerde bureaulampen kunnen met vertrouwen worden gebruikt.

De beste aanbeveling voor tafellampen in de woonkamer

Flowerpot VP3 Tafellamp

Flowerpot VP3 tafellamp is een kleurrijke en speelse verlichtingsarmatuur die zorgt voor warm en comfortabel licht, dat vitaliteit kan toevoegen aan elke minimalistische decoratie. Het bovenste halfrond van flowerpot VP3 tafellamp is twee keer zo groot als het onderste halfrond, waardoor een perfecte balansstructuur ontstaat en elke kleur kan een unieke sfeer in uw ruimte creëren.

Lees verder: De meest populaire replica van een flowerpot lamp

Kartell Bourgie Tafellamp

Kartell bourgie tafellamp is een klassieke vertegenwoordiger van de barokstijl. De transparant gestreepte lampenkap en het prachtige ontwerp van de basis kunnen stijl toevoegen aan elke ruimte. De subtiele schaduwen van kartell bourgie tafellamp creëren een sfeer met prachtige lichtreflecties.

Lees verder: De meest populaire kartell bourgie tafellamp replica

Atollo tafellamp

Atollo tafellamp maakt gebruik van vloeiende lijnen, de vorm is als een paddenstoel en geeft een nobel en elegant gevoel. Atollo tafellamp is verkrijgbaar in drie maten en vier kleuren, die eenvoudig in verschillende interieurstijlen te integreren zijn.

Lees verder: Chique en populaire atollo tafellamp In 2021

Taccia tafellamp

Taccia tafellamp wekt de illusie dat de lampenkap ondersteboven staat. Het design van de lampenkap van Taccia tafellamp is helder wit van binnen en mat wit van buiten. De diffuser is gemaakt van transparant geblazen glas, dat van richting kan veranderen en gemakkelijk gerichte verlichting kan bereiken.

Lees verder: Klassieke tijdloze Taccia tafellamp

Vintage luxe koperen tafellamp

Vintage luxe koperen tafellamp heeft twee designs om uit te kiezen, die stuk voor stuk een prachtig kunstwerk zijn. Puur gesneden messing basis, zandwalsproces, dik en getextureerd. Wanneer je de vintage luxe koperen tafellamp op tafel in de woonkamer zet, laat hij je gasten stralen.

Cesta tafellamp

Cesta tafellamp is gemakkelijk op te pakken en te dragen en is zeer geschikt om op tafel en vloer te plaatsen. De lampenkap van opaalglas wordt ondersteund door een prachtige kersenhouten structuur, die erg design is.

De beste tafellamp kan niet alleen aan uw verlichtingsbehoeften voldoen, maar ook de ruimte verfraaien en u gelukkig maken. U kunt meer te weten komen over lampinformatie op de “Tafellamppagina” van de homelights online website.