Over kleurtemperatuur:

1.Wat is kleurtemperatuur? Wat is het concept van 2700K, 3000K, 4000K en 5000K volgens experts?

Het woord "kleurtemperatuur" is eigenlijk vertaald uit het Engels "Kleurtemperatuur". In eenvoudige bewoordingen is kleurtemperatuur de kleur van licht. De eenheid van kleurtemperatuur is Kevin als meeteenheid en de Engelse letter K wordt gebruikt als symbool. Als je vaak de verpakking van lampen en lantaarns ziet of de ontwerper hoort zeggen dat de lampen 3000K, 4000K, 5000K zijn, hebben ze het over kleurtemperatuur en hebben ze het over verlichting. kleur.

De eenheid van kleurtemperatuur is gerelateerd aan meneer Kevin, want het komt voor dat Kevin zelf staal verkoopt. Aanvankelijk merkte broeder Kevin in de fabriek op dat wanneer het metaal was opgelost, van het begin tot de hoogste temperatuur, het verwarmde staal gloeide en verschillende kleuren vertoonde. Toen legde Kevin de kleur van het ijzeren blok vast met gegevens. Specificatieblad voor kleurtemperatuur!

 

2.Is het niet standaard om geel licht en wit licht descriptoren te gebruiken? Moet ik kleurtemperatuur of kleur gebruiken om te communiceren met ontwerpers of verlichtingsfabrikanten?

Het wordt aanbevolen om de kleurtemperatuur (K) rechtstreeks te gebruiken om nauwkeuriger te communiceren met ontwerpers of verlichtingsfabrikanten. Momenteel gebruiken de producten op de markt geel licht (warm wit), koel wit licht (koel wit) en koel wit licht (daglicht) om de kleur van het licht aan te geven. , Wit licht (Koel Wit) om weer te geven. Alleen de letterlijke betekenis van de definitie van elke persoon is heel anders, wat gemakkelijk tot verwarring kan leiden.

Voor Engelstalige merken worden sommige lampen met 4000K Cool White genoemd, sommige 4000K als Neutral White en boven 5000K Cool White. Het hierboven genoemde fenomeen zal vergelijkbaar zijn met binnen- en buitenlandse lampen. Het is nauwkeurig om de kleurtemperatuur (K) te gebruiken om zoveel mogelijk met ontwerpers of lampfabrikanten te communiceren om fouten te voorkomen.

 

3.Welke kleurtemperatuurverlichting moet ik in mijn ruimte gebruiken?

Welke kleurtemperatuur licht in welke ruimte moet worden gebruikt, hangt namelijk af van persoonlijke voorkeur. Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, maar deze tips kunnen je helpen:

(1) De geschikte kleurtemperatuur kan worden gepland op basis van het doel van de ruimte en de mensen die deze gebruiken, zoals thuis, kantoor, hotel, bibliotheek, enz., de tijdsduur dat mensen in de ruimte blijven, zal anders zijn, en de persoon die de ruimte gebruikt, zijn ouderen of kinderen. De meeste van hen zijn volwassenen, en ze kunnen worden gecombineerd met verschillende verlichtingskleuren, afhankelijk van het doel en het object.

(2) Dezelfde kleurtemperatuur moet zoveel mogelijk in dezelfde ruimte worden gebruikt, anders mag het verschil niet te groot zijn. Als het te rommelig is, ziet het er visueel rommelig uit.

(3) Als uw ruimte veel materialen gebruikt, is het raadzaam om de kleurtemperatuur van het licht te kiezen op basis van de kleur en het materiaal van het plafond, de muur en de vloer van de ruimte. Zo worden 3000K en 4000K geprojecteerd op lichtgekleurd hout, donker hout, lichtgekleurde steen, donkergekleurde steen, glanzend oppervlak en mat oppervlak, wat bij iedereen een ander gevoel oproept.​

 

Hier zijn enkele case foto's voor uw referentie. Ik hoop dat je een lichtomgeving kunt creëren die je leuk vindt en waar je van kunt genieten.

3000k

 

4000k

 

Kleurtemperatuur van huisruimte

2700k

 

3000k

 

4000k

 

Eetruimte

2700k

 

3000k

 

4000k

 

werk ruimte

3000k

 

4000k

 

5000k