Integritets- och cookieförklaring

Integritets- och cookieförklaring

Behandling av personuppgifter

De personuppgifter som behandlas av HomeLights behandlas noggrant och säkras. Du handlar hos HomeLights i en säker miljö för vilken ett SSL-certifikat har erhållits. Behandlingen av personuppgifter sker i enlighet med kraven i lagen om skydd av personuppgifter (Wbp) och den allmänna databehandlingsförordningen (AVG).

Insamlingen och användningen av uppgifter är begränsad till vad som är nödvändigt för att tillhandahålla den önskade servicenivån eller för att förbereda eller genomföra avtal. För att kunna hantera och leverera en beställning via vår webbshop, svara på frågor och för att kunna utse en vinnare av en kampanj krävs namn- och adressuppgifter, en e-postadress, ett telefonnummer och betalningsuppgifter. Vid en företagsbeställning kan detta även omfatta företagsnamn, momsnummer och lösenord. De uppgifter som skickas till oss via e-post, kontaktformulär, kanaler i sociala medier eller chattmeddelande eller som lämnas till oss när du publicerar en recension eller deltar i en tävling används också vid behandling av personuppgifter.

Tillhandahållande av personuppgifter till tredje part

Dina uppgifter kommer endast att göras tillgängliga för tredje part efter ditt förhandsgodkännande (om inte detta är lagstadgat) och kommer under inga omständigheter att säljas. Dina personuppgifter kommer endast att lämnas ut till tredje part om det är nödvändigt för att kunna leverera din beställning eller av skattemässiga skäl.

For att kunna behandla din beställning lämnas personuppgifter vidare till leveranstjänster, betaltjänstleverantörer, granskningsplattformar för webbutiker, webbhotell och webbplatsutvecklare.

Det sistnämnda skälet innebär att försäljningsadministrationen (t.ex. fakturor med personuppgifter) kontrolleras av ett administrationskontor. Försäljningsadministrationen för en webbutik måste bevaras i sju år (artikel 52 i lagen om statlig skatt), vilket innebär att lagringstiden för de personuppgifter som krävs för försäljningsadministrationen också är sju år. Övriga personuppgifter lagras inte längre än nödvändigt. HomeLights har ingått ett behandlingsavtal med tredje part som utesluter behandling av personuppgifter som erhållits för egna ändamål. HomeLights kan inte garantera att personuppgifter kommer att hanteras av tredje part på ett tillförlitligt och säkert sätt. För att ta reda på detta kan du läsa tredje parters integritetspolicy på deras webbplats innan du använder dessa webbplatser.

Cookies

Cookies är små textfiler som placeras på datorn av en sida på webbplatsen. HomeLights använder cookies för att optimera funktionaliteten på vissa sidor på webbplatsen. Cookies används också för att komma ihåg dina inställningar och preferenser, så att vi kan betjäna dig ännu bättre vid nästa besök.

Via vår webbplats placeras en cookie från det amerikanska företaget Google, som en del av tjänsten "Analytics".

Vi använder denna tjänst för att hålla reda på och få rapporter om hur besökarna använder webbplatsen. Google kan lämna denna information till tredje part om Google är juridiskt förpliktigad att göra det, eller i den mån tredje part behandlar informationen på uppdrag av Google. Vi har inget inflytande över detta, men kan hänvisa dig till möjligheten att ta del av Googles integritetspolicy. Den information som Google samlar in anonymiseras i så stor utsträckning som möjligt. Din IP-adress anges absolut inte. Informationen överförs till och lagras av Google på servrar i USA.

Funktionella kakor

HomeLights placerar i första hand funktionella cookies. Dessa cookies är nödvändiga för att tillhandahålla den tjänst som du har begärt. Funktionella cookies ser till exempel till att du inte behöver logga in igen på varje sida efter att du loggat in på webbplatsen och dessa funktionella cookies kommer ihåg de formulär som fyllts i på webbplatsen.

Sessionscookies

Förutom funktionella cookies placerar HomeLights cookies som endast lagras på din dator under en begränsad tid. När du stänger webbläsaren tas de automatiskt bort. Dessa så kallade sessionscookies används för att kartlägga ditt surfbeteende på webbplatsen under ett visst besök. HomeLights kan använda denna information för att anpassa webbplatsen till besökarens behov.

Permanenta kakor

HomeLights placerar också cookies som stannar kvar på din dator under en längre tid. Med hjälp av dessa så kallade permanenta cookies känns din dator igen nästa gång du besöker webbplatsen. Dessa cookies ger möjlighet att visa dig en webbplats som är särskilt anpassad till dina preferenser. Eftersom dina preferenser redan är inställda sparar du tid vid ett nytt besök och användningen är trevligare. Du kan alltid radera cookies från din dator

Om du har problem med sekretesspolicyn kan du kontakta oss på [email protected]

Sign in

Megamenu