Oświadczenie o ochronie prywatności i plikach cookie

Oświadczenie o ochronie prywatności i plikach cookie
Przetwarzanie danych osobowych
Dane osobowe przetwarzane przez HomeLights są przetwarzane dokładnie i odpowiednio zabezpieczone. Robisz zakupy w HomeLights w bezpiecznym środowisku, dla którego otrzymałeś certyfikat SSL. Przetwarzanie danych osobowych odbywa się zgodnie z wymogami ustawy o ochronie danych osobowych (Wbp) oraz ogólnego rozporządzenia o przetwarzaniu danych (AVG).

Zbieranie i wykorzystywanie danych ogranicza się do tego, co jest niezbędne do zapewnienia pożądanego poziomu usług lub przygotowania lub wykonania umów. Aby móc przetworzyć i dostarczyć zamówienie za pośrednictwem naszego sklepu internetowego, należy odpowiedzieć na pytania i wyznaczyć zwycięzcę akcji, podać imię i nazwisko oraz adres, adres e-mail, numer telefonu i dane dotyczące płatności. W przypadku zamówienia biznesowego może to również zawierać nazwę firmy, numer VAT i hasło. Dane, które są nam przesyłane za pośrednictwem poczty elektronicznej, formularza kontaktowego, kanałów w mediach społecznościowych lub wiadomości na czacie lub które są nam przekazywane podczas zamieszczania recenzji lub udziału w konkursie, są również wykorzystywane do przetwarzania danych osobowych.

Udostępnianie danych osobowych podmiotom trzecim
Twoje dane będą udostępniane podmiotom trzecim wyłącznie po Twojej uprzedniej zgodzie (chyba że będzie to wymagane przez prawo) i nigdy nie zostaną sprzedane. Twoje dane osobowe będą przekazywane stronom trzecim tylko wtedy, gdy będzie to konieczne do realizacji zamówienia lub ze względów podatkowych.
Aby móc przetworzyć Twoje zamówienie, dane osobowe są przekazywane do firm kurierskich, dostawców usług płatniczych, platform przeglądowych dla sklepów internetowych, dostawców usług hostingowych i twórców witryn.
Drugi powód oznacza, że administracja sprzedaży (np. Faktury z danymi osobowymi) jest sprawdzana przez urząd administracyjny. Ewidencja sprzedaży sklepu internetowego musi być przechowywana przez 7 lat (art. 52 ustawy o podatkach państwowych), co oznacza, że okres przechowywania danych osobowych wymaganych do ewidencji sprzedaży również wynosi 7 lat. Inne dane osobowe nie są przechowywane dłużej niż to konieczne. HomeLights zawarło umowę o przetwarzaniu danych ze stronami trzecimi, która wyklucza, że uzyskane dane osobowe mogą być przetwarzane do własnych celów. HomeLights nie może zagwarantować, że dane osobowe będą przetwarzane przez osoby trzecie w niezawodny i bezpieczny sposób. Aby się tego dowiedzieć, możesz przeczytać oświadczenie o ochronie prywatności stron trzecich w ich witrynach internetowych przed skorzystaniem z tych witryn.

Ciasteczka
Pliki cookie to małe pliki tekstowe, które są umieszczane na komputerze przez stronę internetową. HomeLights wykorzystuje pliki cookies w celu optymalizacji funkcjonalności niektórych stron serwisu. Pliki cookie służą również do zapamiętywania Twoich ustawień i preferencji, abyśmy mogli jeszcze lepiej służyć Ci podczas następnej wizyty.

Plik cookie amerykańskiej firmy Google jest umieszczany za pośrednictwem naszej strony internetowej w ramach usługi `` Analytics ''.

Korzystamy z tej usługi, aby śledzić i otrzymywać raporty na temat korzystania z witryny przez odwiedzających. Google może udostępniać te informacje stronom trzecim, jeśli Google jest do tego prawnie zobowiązana lub jeśli osoby trzecie przetwarzają te informacje w imieniu Google. Nie mamy na to wpływu, ale możemy wskazać możliwość zapoznania się z polityką prywatności Google. Informacje zbierane przez Google są w miarę możliwości anonimizowane. Twój adres IP nie jest wyraźnie podany. Informacje są przesyłane i przechowywane przez Google na serwerach w Stanach Zjednoczonych.

Funkcjonalne pliki cookie

HomeLights umieszcza przede wszystkim funkcjonalne pliki cookie. Te pliki cookie są niezbędne do świadczenia żądanej usługi. Na przykład funkcjonalne pliki cookie zapewniają, że nie musisz ponownie logować się na każdej stronie po zalogowaniu się do serwisu, a te funkcjonalne pliki cookie zapamiętują wypełnione w witrynie formularze.

Sesyjne pliki cookie

Oprócz funkcjonalnych plików cookie, HomeLights umieszcza pliki cookie, które są przechowywane na komputerze tylko przez ograniczony czas. Po zamknięciu przeglądarki internetowej zostaną one automatycznie usunięte. Te tak zwane sesyjne pliki cookie służą do mapowania zachowania podczas surfowania po stronie internetowej podczas określonej wizyty. HomeLights może wykorzystać te informacje, aby dostosować stronę internetową do potrzeb odwiedzającego.

Stałe pliki cookie

HomeLights umieszcza również pliki cookie, które pozostają na Twoim komputerze przez dłuższy czas. Na podstawie tak zwanych trwałych plików cookie Twój komputer zostanie rozpoznany przy następnej wizycie na stronie. Te pliki cookie oferują możliwość pokazania Ci strony internetowej, która jest specjalnie dostosowana do Twoich preferencji. Ponieważ Twoje preferencje są już ustawione, oszczędzasz czas na nowej wizycie, a użytkowanie jest przyjemniejsze. W każdej chwili możesz usunąć pliki cookie ze swojego komputera

Jeśli masz problem z polityką prywatności, skontaktuj się z nami [email protected]